مالیات بر واردات چیست؟

مالیات بر واردات چیست؟

مبحث مهم مالیات ، در جامعه کنونی به موضوعی بسیار همه گیر و اجتماعی در میان افراد و صاحبان مشاغل تبدیل شده است . مالیات در کسب و کار های مختلف با نرخ و درصد متفاوتی وجود دارد و به عبارتی نقش پر رنگی در مباحث مالی و محاسباتی دارد . در خصوص مالیات بر واردات باید توجه داشته باشید که تعداد کثیری از کالاها در داخل کشورمان قابلیت تولید نمی باشند ، بنابراین باید از کشور های دیگر اقلام مورد نظر را وارد کرد . عمل واردات به مجموعه اقداماتی گفته می شود که منجر به وارد کردن کالا از کشور های مجاور و همسایه می شود . این کالا های خارجی تهیه شده از راه تجاری وارد کشور هدف خواهند شد . و اما نکته قابل توجه این موضوع از مالیات ، امر واردات است زیرا دولت برای وارد کردن کالاها وجهی مصوب و قانونی از مالیات تعیین کرده است که در حال حاضر از اصلی ترین و مهم ترین منابع کسب درآمد های دولتی تلقی می شود.

همانطور که مستحضر هستید ، مالیات انواع و اقسام مختلفی دارد که هر کدام از آن ها به جد دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای هستند که مالیات بر واردات هم از این قاعده مستثنی نیست . مالیات بر واردات در حقیقت نوعی ارزش گمرکی کالا است که شامل بهای خرید کالای مورد نظر وارداتی ، هزینه حمل و نقل کالا از کشور وارد کننده تا کشور هدف ، حق بیمه مخصوص به خود ، حقوق ورودی ، حقوق گمرکی و سود بازرگانی ثبت شده در اوراق گمرکی است . بر اساس استناد بر مفاد قانونی موجود در زمینه واردات کالا و همچنین بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واردات تعداد محدودی از کالاها که دارای شرایط مخصوص به خود هستند ، از پرداخت مالیات معاف می باشند .شرکت های تولیدی ، تولیدی های کالا و عرضه ‌کنندگان کالا های نام برده شده در این بند، ملزم هستند تا برچسب معافیت از مالیات را بر روی بسته ‌بندی محصولات خود درج نمایند .

با وجود این قانون در ردیف قوانین مالیاتی مصوب کشور ، دریافت مالیات از این قلم کالا ها توسط گروه ها و عرضه ‌کنندگان، مشمول جریمه دو برابر مالیات آن اقلام است و تحت هیچ شرایطی قابل عفو و بخشیدن نیست.

در این راستا با مدیریت دقیق و هدفمند اداره امور مالیاتی جهت افزایش اطلاعات و اطلاع رسانی عمومی، لیست کالا ها و خدمات معاف از مالیات و عوارض آن‌ ها را در سامانه عملیات الکترونیکی درج می‌ کند. همچنین در صورت دریافت گزارش‌ های مردمی مبنی بر انجام تخلف و اخذ مبلغ معینی از مالیات از این کالا و خدمات از طریق این سامانه، مبالغ اضافی دریافتی از خریداران استرداد خواهد شد. سازمان امور مالیاتی وظیفه دارد تا حداکثر سه ماه بعد از دریافت گزارش اخذ مالیات از این کالاها، اقدام به تأیید و یا رد حسب مورد استرداد وجوه اضافه دریافتی از خریداران کند . در این مطلب از سایت آرپا، برای کسب اطلاعات کامل از مجموعه قوانین مالیاتی و واردات کالا، توضیحات کامل ارائه شده است ، تا پایان با ما همراه باشید.

● واردات چیست ؟ به چه عملی واردات گفته می شود ؟

عمل واردات و واردات کالا در حقیقت به کالا هایی گفته می شود که از کشورهای مختلف تهیه شده و با روش های تجاری موجود به سایر کشور ها فرستاده و منتقل می شود. برخی از کالا ها در تعدادی از کشورها به دلایل مختلفی قابلیت تولید شدن را ندارند ، در این شرایط لازم است که آن کالا را به کشور مقصد نهایی وارد کرد. ایران محصولات مختلفی را به کشور وارد می کند که باید برای آن ها یک درصدی از مالیات پرداخت کند . مالیات های واردات شامل مالیات خرید و فروش و مالیات بر واردات است. برای مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر از این دو مالیات ، آیین نامه اجرایی ماده 134 قانون مالیات های مستقیم را مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل نکات بنیادی قرار دهید .

همچنین بخوانید : اصول حسابداری چیست؟

مالیات خودروهای وارداتی

مالیات چیست ؟

در مقالات پیشین به طور مفصل مفهوم مالیات و نکات مهم مربوط به آن را به طور کامل مورد بحث و بررسی تخصصی قرار دادیم . در این قسمت با توجه به اینکه مالیات بر واردات از قاعده کلی و اصلی مالیات پیروی می کند ، مفهوم آن را مجدداً مرور خواهیم کرد . مالیات به نوعی یک هزینه اجتماعی در جامعه است که آحاد هر کشور در مسیر توسعه و بهره‌برداری از امکانات و منابع دارایی کشور خود میبایست آن را پرداخت نمایند تا توانایی ‌های جایگزینی این امکانات و منابع برای نسل های دیگر آیندگان فراهم شود. در حقیقت مسئله مهم مالیات به انتقال بخشی از درآمد ‌های جامعه به دولت یا بخشی از سود فعالیت ‌های اقتصادی اشاره غیر مستقیم دارد که نصیب دولت می ‌شود، به این دلیل که تمامی امکاناتی که لازمه رسیدن به درآمد و سود‌ ها است را دولت فراهم ساخته ‌است. اقتصاد دانان و نخبگان علنی این عرصه معمولا از مالیات بر مصرف در مقابل مالیات بر درآمد حمایت می ‌کنند، به عنوان مثال در وضع و تصویب نرخ های معین مالیات برای هر قلم کالا، سیگار و هر گونه دخانیات ، در زمره کالا هایی هستند که دولت ‌ها برای جلوگیری از مصرف آن مالیات ‌های سنگین بر آن وضع می‌ کنند، یا مالیات بر مصرف گازوئیل .با تحقیقات صورت گرفته از جانب افراد اهل سواد ، گزارشی که بنیاد خیریه بلومبرگ در دهه های اخير توسط رویترز معرفی نموده است، صنعت تنباکو ۱۰ درصد درآمد ‌های مالیاتی چین را از آن خود کرده است، شرکت ‌های دخانیات مانند فیلیپ موریس حدود ۶ میلیون اندونزیایی را تحت استخدام و فعالیت خود دارند و به تنهایی بیش از شش میلیارد دلار مالیات غیرمستقیم به صندوق دولت و جامعه پرداخت می کند .

● مالیات بر واردات چیست ؟

بر اساس قانون مالیات غیرمستقیم، افرادی که دارای کارت بازرگانی مخصوص به خود هستند و تمامی فعالیت‌ های واردات کالا و خدمات انجام می ‌دهند مشمول پرداخت مالیات کالای وارداتی به دولت هستند. هدف دولت از ایجاد این سری از قوانین مالیاتی و همچنین مالیات بر واردات علاوه بر افزایش سطح درآمد برای دولت، حمایت از تولید کالا های داخلی و ممانعت از ورود کالا های غیر ضروری است. زیرا واردات کالا هایی که در داخل کشور تولید می‌ شود باعث عدم پیشرفت و رشد کسب و کار تولید کنندگان داخلی می ‌شود .

• مالیات خودرو های وارداتی

مقدار نرخ مالیاتی که بر خودرو های وارداتی در بودجه‌ی همان سال معین و تصویب می‌ شود و وارد کنندگان خودرو وظیفه تطابق دادن تعرفه ‌ها و مبلغ آن را به سازمان امور مالیاتی و همچنین پرداخت آن دارند . قبل از این نرخ واردات خودرو بر اساس حجم موتور به سی‌سی تعیین می‌شد و برای مالیات واردات خودرو های برقی و هیربدی تعرفه‌ی مشخص دیگری در نظر گرفته می‌شد. اما بر اساس سیاست‌ های نو و بروز در بودجه‌ی سال ۱۴۰۱ نرخ مالیات واردات خودرو تقریبا 86 درصد ارزش گمرکی آن تعیین می‌شود. البته به این نکته استناد داشته باشید که، جانبازان و معلولین بهزیستی این قابلیت را دارند که معادل ۳۰ میلیون تومان از پرداخت سود بازرگانی معاف شوند.

مالیات سود بازرگانی

• مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی

بر اساس ماده‌ی یک قانون امور گمرکی ،نرخ حقوقی گمرکی نرخی ثابت و معلوم است و مقدار آن معادل ۴ درصد تعیین شده است. این وجه معین به واردات قطعی کالا های مختلف تخصیص میابد و شامل هزینه ‌های مربوط به ارائه خدمات نیست. به همین علت بر اساس ماده ۵ قانون امور گمرکی، وارد کننده کالا مسئولیت پرداخت حقوق ورودی، هزینه‌ی خدمات و جریمه ‌های مرتبط با ترخیص را بر عهده دارد.

• مالیات سود بازرگانی

مالیات سود بازرگانی بر خلاف مالیات حقوق گمرکی دارای یک نرخ ثابت و معین نیست و درصد آن بر اساس تصمیمات سیاست‌گذاری متغییر است .‌مبلغ این مالیات به صورت ریالی توسط اداره گمرک از وارد کننده کالا دریافت می‌ شود. البته باید توجه داشته باشید که این مالیات به محصولات و کالا های وارداتی قطعی متعلق است و هر سال مبلغ آن برای کالا های مختلف تعیین می‌شود. البته این قانون دارای مواردی استثناء هم هست که بعضی از اشخاص از پرداخت آن معاف هستند. به عنوان مثال شرکت‌ های دانش بیان، شرکت ‌های نوآوری و شرکت ‌های تجاری‌ سازی بر اساس قانون از پرداخت سود بازرگانی معاف هستند. همچنین باید بر این مسئله استناد داشته باشید که برای محاسبه‌ی نرخ مالیات بر واردات محصولات وارداتی ، از بنادر آبادان، بوشهر، خرمشهر و جزیره هرمز مبلغی به عنوان تخفیف در نظر گرفته می ‌شود.

نرم افزار حسابداری

آپدیت جدید ویندوز 11 و بی نیازی به گذرواژه ها

ChatGPT

نسخه ی جدید ChatGPT می‌تواند مکالمه‌ی صوتی با کاربر برقرار کند

جانی آیو مدیر اسبق اپل

مدیر سابق اپل، آیفون هوش مصنوعی را میسازد

تلگرام تبدیل به سوپر اپلیکیشن میشود

رونمایی سامسونگ از گلکسی رینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up