حسابدار کیست؟

حسابدار کیست و چه وظایفی دارد؟

حسابدار کیست؟

در این مقاله قصد داریم از موضوعی رونمایی کنیم که هنرجویان و افراد هنرجو بسیار به نکات و راهنمایی های عملی و تئوری آن نیاز دارند ، با مطالعه این مقاله شما درمی یابید که باید از کجا فرآیند شغلی خود را شروع کنید و به سطوح درآمدی بالا دست یابید . اما قبل از مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می کنیم تا مطلب ماهیت حساب ها در حسابداری را مرور کنید .

همان گونه که آگاه هستید ، رشته حسابداری به عنوان یکی از رشته ‌های تحصیلی پرطرفدار و محبوب میان افراد شناخته می‌ شود . اگر هدف تان دستیابی به درجات بالا ،‌ جذب پروژه های گسترده و درآمد زیاد است باید به نسبت آن تجربه و تلاش کافی هم داشته باشید . در حوزه یادگیری علم حسابداری و این که هر فردی باید چه پروسه ای را طی کند تا به یک حسابدار موفق و ایده آل تبدیل شود ، برنامه و ابزار های مختلفی وجود دارد . هر کدام از این ابزار های کمکی مختص به یک شاخه از حسابداری می باشند که باید با یک شیوه درست و عملکرد قوی آن را دنبال و در آن ماهر شوید . در ادامه به توضیحات بیشتر خواهیم پرداخت تا شما از این ابزار ها بتوانید به درستی بهره مند شوید و مسیر را به طور استاندارد طی کنید .

حسابدار کیست ؟

حسابدار ، به عنوان یکی از مهم ‌ترین افراد در هر حرفه یا کسب و کار را شناخته می شود، فرقی ندارد یک شرکت بزرگ باشد یا یک تجارت کوچک. چرا که آن ها جریان پول را ردیابی و ثبت می ‌کنند.

افراد حسابدار با دنبال کردن دستورالعمل ‌های به روز و جدید به خود اطمینان می‌ دهند که تمام معاملات صحیح و درست بوده و همچنین از دیدگاه قانونی نیز مشکلی نداشته‌اند. آن ها توانایی این را دارند که به صورت تمام وقت در روز برای شرکت ها کار کنند، یا به صورت قراردادی فعالیت های مربوط به حسابداری یا مالیاتی را انجام دهند. آن ها همچنین می‌ توانند برای اشخاص کار انجام دهند و یا در شرایطی مشاوره های استاندارد دهند تا در تصمیمات مالی، تکمیل کردن اظهارنامه مالیاتی یا سایر مسائل مربوط به پول و درآمد به آن ها کمک کنند.

چگونه به یک حسابدار موفق تبدیل شویم ؟

  • اگر مصر هستید و می خواهید به صورت جدی آینده تحصیلی خود را در رشته و تخصص حسابداری پیش ببرید باید در اولین گام از دبیرستان شروع کنید .

بدانید که بهترین شروع برای تبدیل شدن به یک حسابدار موفق و ماهر ، انتخاب رشته حسابداری در مقطع دبیرستان است. البته اگر از این مقطع عبور کرده اید هیچ ایرادی ندارد می توانید از دانشگاه این رشته را دنبال کنید. اکنون در جامعه و شرایط فعلی کشور، رشته حسابداری در هنرستان های فنی و حرفه‌ای زیادی در کل کشور آموزش داده می‌ ‌شود که از آن به عنوان بهترین انتخاب برای افرادی که قصد حسابدار شدن دارند ، نام برده می شود .

نقطه شروع کار آموزی در شرکت‌های حسابداری معتبر

در زمان اتمام مقطع دبیرستان از هنرستان های فنی و حرفه ای و دریافت مدرک دیپلم حسابداری، در حد متوسط و اولیه آموزش حسابداری فرا گرفته اید که بتوانید امور عمومی و پایه ای حسابداری را انجام دهید. درست ترین اقدام در این مقطع کار آموزی در یک شرکت حسابداری معتبر و مالی است. در ابتدا به هیچ عنوان کسب درآمد را مد نظر قرار ندهید و تنها هدفتان را این قرار دهید که در جایی کار آموزی کنید تا بتوانید تجربیات بیشتر و بهتری را کسب کنید. با این حال از تلاش دست برندارید و از همین ابتدا بر روی کار با نرم افزارهای حسابداری مسلط شوید.

در دانشگاه رشته حسابداری را انتخاب کنید

دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی برای حسابداری که قصد پیشرفت شغلی دارد موضوعی پر اهمیت است. برای انتخاب رشته بدیهی است که اولین انتخاب شما انتخاب دانشگاه های سطح بالا تر باشد. در اینجا توجه داشته باشید که در زمان انتخاب دانشگاه شرایط کار و فعالیت در آن شهر را هم باید مد نظر داشته باشید.

همچنین بخوانید : اصول حسابداری چیست؟

چگونه به یک حسابدار موفق تبدیل شویم

به کار آموزی ادامه دهید

همان‌طور که پیش تر ذکر شد ، دانشگاه محل تحصیل خود را از شهری انتخاب کنید که شرایط کار مناسب ‌تری داشته باشد ، به این معنا که شرکت ‌های حسابداری بزرگ و متنوعی در آن جا باشند که بتوانید در آن‌ها کار آموزی کرده و تجربه کسب کنید. در شرایطی مقدار دانستنی های شما تقریبا تکمیل می شود که مهارت کسب کرده باشید، می ‌توانید به‌ صورت نیمه وقت هم در بخش حسابداری مشغول به کار شوید . به این نکته استناد داشته باشید که اولویت شما باید شغلی باشد که از آن تجربه بهتر و ارزشمند تری کسب کنید و همچنان نباید درآمد مد نظرتان باشد . نکته مهم‌ تر، ایجاد روابط شغلی مناسب در طول مدت زمانی است که درحال کار آموزی هستید. روابطی که بدون شک در آینده به شما کمک خواهند کرد .

بعد از فارغ التحصیلی یک شغل مناسب انتخاب کنید

بعد از اتمام تحصیلات و فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی سریع شغل مناسب با اهداف شغلی خود را انتخاب کنید. بدانید که شغلی انتخاب کنید که علاوه بر این که با گرایش هدف شما باشد تناسب داشته باشد، بلکه تجربیات ارزشمند تری در اختیار شما قرار دهد. مد نظر داشته باشید که اگر اهداف بلندی در رشته حسابداری دارید، هنوز موعد انتخاب شغل مطابق درآمد هدف تان نرسیده است و همچنان باید خود را در ابتدای راه بدانید.

نحوه پیشرفت در شغل حسابداری

برای ارتقاء سطح و پیشرفت در حرفه حسابداری تنها از راه مطالعه کتاب ها و مقالات به روز اطلاعات، استانداردها و قوانین مالیاتی همراه با ماندگاری و استمرار رقم می ‌خورد. شما به هیچ وجه در هیچ روزی از هفته این به‌روزرسانی اطلاعات را متوقف کننید چون درآمد خوب در این رشته در گرو اطلاعات خوب، حرفه‌ای و جدید است.

مهارت های مورد نیاز یک حسابدار چیست؟

محاسبات ریاضیات : اشخاصی که در رشته حسابداری تحصیل می کنند باید بر روی مباحث محاسباتی اعداد و ارقام ، تسلط کامل و جامعی داشته باشند تا بتوانند یک آغاز خوبی را برای خود رقم بزنند ، عملیات ریاضی و محاسباتی حول محور جریان پول و امور مالی می چرخد.

سازماندهی اسناد و میز کار : شلوغی و نا منظمی به عنوان یک اختلال اساسی در ثبت های درست حسابداران است. حسابداران با حفظ دقیق سوابق، اکثراً ظریف ترین میزها را در دفتر کار خود دارند.

توانایی تحلیل و تفسیر رویداد ها : اعداد باید به طور صحیح و دقیق مکتوب شوند. حسابداران در تجزیه و تحلیل اطلاعات و اعداد بسیار دقیق و عالی هستند تا موارد موجود در چرخه ‌ی گزارشات خود را پیدا کنند.

ذهن جستجوگر و اکتیو : زمانی که حساب ها با یکدیگر انطباق نداشته باشند، یک حسابدار شروع به تحلیل و بررسی می کند و تا زمانی که مشکل رفع نشده باشد، تسلیم نخواهد شد و به کار خود ادامه می دهد.

دقت در ثبت جزئیات : حسابداران تیز بین و کنجکاو هستند و حتی از یک نقطه اعشار و یا عدد اشتباه درج شده غافل نخواهند بود.

منظم و پرتلاش در کار : حسابداری نیازمند اراده قوی ، تلاش و پشتکار است. به همین علت اشخاصی که حس پیش بینی قوی تری دارند جذب این شغل خواهند شد.

استفاده از تکنولوژی و فناوری های پیشرفته و بروز : از نرم افزار اکسل گرفته تا نرم افزار حسابداری، حسابداران به این نتیجه رسیده اند که برای نگهداری اسناد خود به فناوری متکی خواهند بود.

زمانی که به جد دنبال ارتقاء و افزایش درآمد در رشته حسابداری هستید باید بدانید که همزمان با برنامه ریزی و تلاش، به موارد ذکر شده آشنایی و تسلط خوبی داشته باشید و یا این که موارد گفته شده را جزو عادت خود قرار دهید و به این ترتیب عادات صحیح درون شما ایجاد می شوند. بدون آشنایی کافی با این اصول و قوانین، نباید در رشته حسابداری انتظار پیشرفت داشته باشید.

مهارت مورد نیاز یک حسابدار

وظیفه و مسئولیت حسابدار چیست؟

هنگامی توانایی این را دارید که شخصی را یک حسابدار حرفه ‌ای خطاب کنیم که در موضوعات مختلف امور مالی فردی و تجاری متخصص باشد. همان گونه که ذکر شد، رشته حسابداری شامل اندازه‌ گیری و مدیریت اطلاعات مالی است که به سرمایه گذاران، مدیران، صاحبان مشاغل و مابقی اشخاص کمک می‌ کند تا تصمیمات مالی درستی بگیرند. یک حسابدار امکان دارد وظایفی از جمله: پیگیری معاملات تجاری، پیگیری و ارائه گزارشات عملکرد مالی شرکت و فراهم کردن صورت‌ های مالی را به عهده داشته باشد. بعضی از وظایف مشخص و معین یک حسابدار در هر سیستم مالی عبارت ‌اند از:

  • برای مراجعه کنندگان و مشتریان شرکت ها فاکتور تهیه و صادر کند
  • گزارشات مالیاتی را تهیه و به مدیریت نمایندگی شرکت یا افراد به نهادهای دولتی ذی ‌ربط تحویل دهد
  • تجزیه و تحلیل و تفسیر سود و زیان‌ ها
  • محاسب کردن حقوق و دستمزد کارکنان
  • جست و جو و تحلیل دقیق بودجه و هزینه ‌ها
  • نگهداری و ایجاد پایگاه داده‌ های مالی برای اشخاص و شرکت ‌ها
  • بررسی و پیشنهاد تغییرات در سیستم ‌های الکترونیکی حسابداری و روش‌ های حسابداری
  • بررسی و کنترل اظهارات بانک ها و هماهنگی با آن ها از طریق رشته ‌های کلیدی اصلی
  • بررسی و تحلیل اظهارات بانک ها و هماهنگ کردن آن ها با سازمان ها و رشته ‌های کلیدی اولیه

نکات مهم در اصول حسابداری

افرادی که در حوزه حسابداری و انواع مختلف شاخه های آن مشغول فعالیت هستند ، باید تمامی قوانین و دستورالعمل های مطلوب و استاندارد های اصولی و اولیه در عملیات های محاسباتی را یاد بگیرند . به تلاش و کوشش برای افزایش مهارت ها و دانش خود مرتبط با قوانین و برنامه های کشور در زمینه حسابداری بپردازند. در ارتباط با نحوه و چگونگی های اصولی و کاربردی کامپیوتر و نرم افزار های کلی کامپیوتر و نرم افزار های حسابداری آشنایی و تسلط کامل داشته باشد ، یک حسابدار حرفه ای میبایست از تمامی قوانین و مقررات بیمه و تامین اجتماعی اطلاعات کافی داشته باشد و این روند را در فعالیت ها و اقدامات خود در نظر بگیرد و همچنین از تمامی مقررات جامعه نیز در مبحث حسابداری و اقتصاد و….پیروی کند تا به یک حسابدار خوب و ماهر تبدیل شود.

یک حسابدار ماهر و کار بلد ، باید اطلاعات کامل از کلیه ی حالت ها و فرمول های محاسباتی و حسابداری در انجام تحلیل فرآیند های حسابداری داشته باشد. و با همه ی نرم افزار های حسابداری در کامپیوتر که در جامعه رواج دارند آشنا باشد و یک شخص بردبار و درستکار در این حیطه باشد.این مقاله در شرکت نرم افزاری آرپا تولید کننده نرم افزارهای مالی اداری و بازرگانی تهیه شده است.

نرم افزار حسابداری

آپدیت جدید ویندوز 11 و بی نیازی به گذرواژه ها

ChatGPT

نسخه ی جدید ChatGPT می‌تواند مکالمه‌ی صوتی با کاربر برقرار کند

جانی آیو مدیر اسبق اپل

مدیر سابق اپل، آیفون هوش مصنوعی را میسازد

تلگرام تبدیل به سوپر اپلیکیشن میشود

رونمایی سامسونگ از گلکسی رینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up