در جلسه دو کمیسیون (بازار پول و سرمایه) و (اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال) اتاق بازرگانی تهران، به وضعیت بازار ارزهای دیجیتالی در کشور پرداختند. کارشناسان حاضر در این نشست معتقدند که دولت باید نگاه خود را به این بازار تغییر دهد و از رفتارها و سیاست های حاکمانه دست بکشد. دولت چه بخواهد چه نخواهد باید این واقعیت را بپذیرد که میلیون ها ایرانی علاقه بسیاری به سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را دارند و دولت باید در این بازار نقش رگولاتور را ایفا کند. اما مدیران بانک مرکزی که در این نشست حضور داشتند اعلام کردند که دید مثبتی به بازار ارزهای دیجیتال نداریم و دولت نگران این بازار می باشد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران گفت: با توجه به ابلاغ بخشنامه شاپرک مبنی بر بستن درگاه های پرداخت ارزهای رمزنگاری شده، در 90 ساعت ابتدایی حدود 50 میلیون دلار سرمایه از پلتفرم های داخلی کوچ کرد. فرزین فردیس در ادامه گفت: بر اساس بررسی هایی که انجام شده است نشان می دهد که 2.5 میلیون حساب کاربری رمز ارز در صرافی های داخلی وجود دارد که با احتساب کارکرد چهار یا پنج به یک، حدودا 12 میلیون نفر در ایران مالک رمزهای ارزی می باشند. بر اساس پژوهشی که شرکت مشاوره مدیریت ایلیا روی 5600 نفر از جمعیت 18 تا 65 سال کشور به انجام رسانده است، حدود 31 درصد از مصاحبه کنندگان اعلام کرده اند که صاحب ارز رمزنگاری شده می باشند. 6 درصد نیز اعلام کرده اند که پیش از این مالک ارزهای دیجیتالی بوده اند و 63 درصد نیز اعلام کرده اند که هیچ گاه رمزارز نداشته اند.

فردیس با بیان اینکه حدود 62 درصد مردمی که ارزهای دیجیتالی خریداری کرده اند در 6 ماهه اخیر وارد این بازار شده اند و حجم مبادله روزانه رمز ارزها در پایان اسفند ماه بین  5 تا 10 هزار میلیارد تومان بوده است. 77 درصد از مالکان رمزارز اعلام کرده اند که با انگیزه حفظ ارزش پول خود وارد این بازار شده اندو 15 درصد نیز اعلام کرده اند که شغل و حرفه ی آن ها می باشد و 3 درصد نیز اعلام کرده اند که به دلیل حمایت از تکنولوژی وارد این بازار شده اند و 3 درصد دیگر اعلام کرده اند که به دلیل سرگرمی و کنجکاوی وارد این بازار شده اند، یک درصد به دلیل جابه جایی بین المللی پول و یک درصد برای پرداخت و خرید وارد این بازار شده اند.

فردیس در ادامه مصاحبه خودگفت: بزرگترین دغدغه سرمایه گذاران در بازار رمزارزها را بلاتکلیفی مسائل قانونی، نوسانات شدید ارزش، عدم امنیت و کلاهبرداری، عدم پشتوانه شفاف و قانون مند بودن اعلام کرد. وی با بیان اینکه دولت و حاکمیت مخالف این بازار می باشند، چند پیشنهاد را به دولت ارائه کرد که (ایجاد آگاهی و آموزش زیربنایی)، (ایجاد حس آرامش در فضای عمومی جامعه برای استفاده از رمز ارزها)،(اجرای مصوبه کمیسیون اقتصادی دولت و سندهای پبشنهادی مورد اجماع سه تشکل بخش خصوصی)، (تقویت و تسریع رگولاتوری حوزه فناوری بلاک چین و رمز ارز با رویکرد سندباکس)، (ایجاد یک ساختار فنی و حقوقی مشابه شاپرک یا شتاب)، (ایجاد پروتکل های قضایی مربوطه) و (به رسمیت شناختن دارایی های دیجیتال در کشور) از پیشنهادات فردیس به دولت بود.

منبع tccim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up