راهکارهای انتخاب نرم افزار حسابداری و مالی

راهکار های خرید نرم افزار حسابداری

انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری

برای اینکه بتوانید یک راه حل مناسب جهت تهیه نرم افزار مالی و حسابداری پیدا کنید ، لازم است ابتدا اطلاعاتی جامع و کاربردی از آن داشته باشید تا در آینده به کسب و کارتان لطمه ای وارد نکند و از آن رضایت کافی را کسب کنید . با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید و کسب و کار خود را به طور بهینه مدیریت کنید.

چرا نرم افزار حسابداری لازمه شروع هر کسب و کاری است؟

عملیات حسابداری ، شامل مجموعه ای از فعالیت های مالی جهت تجزیه تحلیل و ثبت رویداد های مالی است که اگر روش دستی یا ثبت در دفتر مد نظرباشد ممکن است با خطا مواجه شود ، اما اکنون با پیشرفت گسترده علم و با ورود نرم افزار های حسابداری به کسب و کار ها امکان تسریع در انجام عملیات و ساده سازی را فراهم آورده است .

نرم افزار حسابداری، اولویت استارت ثبت رویداد های هر شرکت ، موسسه ، واحد مالی و … می باشد چرا که در زمان وقوع هر نوع رویداد مالی مانند ابزار کمکی در ثبت و طبقه بندی به شما کمک می کند ، همچنین با استفاده از نرم افزار های حسابداری می توانید مانده حساب ها را چک کنید و یا با دیگر واحد های مالی یا شرکت ها مقایسه و ارزیابی کنید.

از طرفی با سرمایه گذاری کم می توان نرم افزار های حسابداری را نصب و سیستم مالی خود را آنالیز کرد ، اما برخی مدیران یا صاحبان موسسات به شکل ویژه نرم افزار خود را سفارش می دهند تا بتوانند از امکانات گسترده تری از جمله ، خرید و فروش ، پرداخت حقوق کارکنان و اطلاع از صورت حسابها بهره مند شوند  .

نرم افزار حسابداری شرکت های بازرگانی و تولیدی

نرم افزار های مدیریت بازرگانی شامل انواع گوناگونی هستند از جمله ، گزارشات خرید ، گزارشات فروش ، واردات ، صادرات ، سیستم امور قرارداد ها و… ، این حساب ها برای سیستم بازرگانی فعال می باشند ، اما شرکت های تولیدی از سیستم کنترل تولید ، سیستم تعمیرات و نگهداری ، سیستم تضمین کیفیت و سیستم مدیریت هوشمند توزین استفاده می کنند .

اکنون با داشتن نرم افزار چه امکاناتی به ما افزوده می شود ؟

یکی از مهم ترین ویژگی ها و کاربرد های آن سرعت بخشیدن به عملیات حسابداری است ، از این رو مدیران موسسه ها و اکثر شرکت ها از آن برای محاسبات خود و کنترل کردن وضعیت حساب ها و اقلام دیگر استفاده می کنند ،  همچنین با استفاده از آن می توان به سهولت برای مشتریان صورتحساب تنظیم کرد و در برخی از موارد با جست و جو در تنظیمات سیستم قابلیت آن را برای افزایش بهره وری می توان تغییر داد .

این نرم افزار های حسابداری گزینه ای بسیار مهم و تعیین کننده در اطلاعات مالی و حسابداری یک کسب و کار می باشند ، چرا که احتمال خطا و اشتباه را به حداقل می رساند ، این مزیت باعث شده تا دیگر روش ثبت دستی کاربردی در عصر جدید نداشته باشد ، زیرا هزینه ها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و موجب صرفه جویی در زمان می شود که رونق کسب و کار را از هر جهت افزایش می دهد.

توسعه و پیشرفت مالی با انتخاب صحیح چه نتایجی به همراه دارد؟

اخیراً سیستم های هوشمند در سیستم های مالی به کار گرفته می شوند وانتخاب نحوه اجرای سیستم برای هر موسسه پس از انجام مطالعات صورت می پذیرد ، از این رو سیستم هوشمند نرم افزار ها ، باید قابلیت خودکار کردن وظایف را دارا باشد به این معنا که پس از یکبار وارد کردن اطلاعات ، داده ها در سیستم ذخیره شوند و در صورت نیاز به شکل خودکار بازیابی صورت گیرد.

گزینه های زیر جهت افزایش قدرت انتخاب نرم افزار و پیشرفت و ارتقای کاری می تواند نقش کلیدی داشته باشد.

الف) حجم و پیچیدگی عملیات سیستم

ب)ساخت و بافت نیروی انسانی ( تخصص ،فراوانی ، تجربه استفاده کنندگان و … )

پ)اهمیت اطلاعات در تصمیم گیری با توجه به نوع فعالیت

ت) هزینه استقرار و نگهداری سیستم ( شامل تجزیه و تحلیل و فایده استقرار سیستم)

ح)ارزیابی محیط فعالیت های استقرار سیستم

 پیگیری دستی اطلاعات و رویداد ها برای حسابدار بسیار طاقت فرسا خواهد بود ، اما انتخاب نرم افزار های حسابداری بسیار درست می باشد به دلیل اینکه ، محاسبات و گزارش های مالیاتی به شکل خودکار انجام و در انتها بایگانی می شود ، ساده سازی مالیات ها به وسیله نرم افزار های حسابداری شکلی از محاسبه مالی است که پیچیدگی عملیات دستی را به حداقل رسانده است.

شاخصه های اصلی و مهم نرم افزار حسابداری

در اینجا به برخی از این ویژگی ها و نکات می پردازیم :

پرداخت به صورت آنلاین ، یک قسمت مهم در هر شغلی محسوب می شود ، زیرا یک نرم افزار حسابداری خوب و با امکانات باید درگاه پرداخت داشته باشد تا فرایند انتقال وجه نقد هم برای مشتریان و هم صاحب کسب و کار آسان یابد ، اغلب مردم از این جهت نرم افزار حسابداری تهیه می کنند که کار را برای آنان راحت و ساده کند .

انواع پوئن های مثبت یک نرم افزارحسابداری

نوع عملکرد سالیانه که اکثراً در شرکت حاکم است مبنای خرید نرم افزار قرار می گیرد و این مبنا شامل طبقه بندی جامع فعالیت های شرکت و کسب و کار می شود ، انواعی دیگر از نرم افزار ها عبارت اند از : نرم افزار حسابداری تولیدی ، مشاغل ، شرکتی ، فروشگاهی و … است .

ویژگی های گرافیکی که در قالب های نرم افزار وجود دارد باعث تمرکز بیشتر حسابدار و آرامش خاطر او می شود ، چون حسابداری و عملیات پیچیده آن فعالیتی از اعداد و ارقام متنوع است که لازمه داشتن تمرکز و دقت بالا می باشد ، از این رو اگر محیط نرم افزار تلفیقی از رنگ های ملایم و لایت باشد ، به تمرکز و دقت حسابدار افزوده می شود .

تنها گزینه ای که منجر می شود یک کارفرما ترغیب به تهیه نرم افزار حسابداری شود ، خدمات پس از فروش آن می باشد ، این ویژگی باعث می شود تا افراد و متقاضیان با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهند و از بابت آن رضایت کافی را داشته باشند ، همچنین وجود کارشناس برای پاسخگویی به امور مشتریان می تواند افراد را از سردرگمی نجات دهد و آنان را راهنمایی کند.

نرم افزار حسابداری

ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب چیست؟

الف) گزارش های مالی حسابداری را به شکل منظم و دقیق ارائه کند .

مورد اهمیت ترین نکته در مورد نرم افزار ها تجزیه و تحلیل با کیفیت و قابل اتکا و گزارش های مالی صحیح است ، اکثر این نرم افزار ها باید بتوانند قابلیت وارد کردن اقلام دیگر مانند : بدهی ها ، هزینه ها ، درآمد ها ، دارایی ها و موجودی مواد را  برای متقاضی داشته باشند .

ب) برای کاربرد وسیع تر و جامع تر بروز رسانی شود و محتوای آن ارتقا یابد.

اگر نرم افزار حسابداری تحت کنترل شما در بازه های زمانی مناسب بروز رسانی شود اختلالات و اشکالات احتمالی آن به صفر می رسد .

بازار حسابداری هر روزه از فناوری های جدید برای گسترش و توسعه کاربرد های خود بهره می گیرد ، بنابراین برای تسلط یافتن بر روی تغییرات قوانینی که وضع می شود باید مجهز باشد .

پ) همگام بودن با کسب و کار و نیاز های حسابداری .

از دیگر گزینه های حائز اهمیت در مورد نرم افزار ها تناسب داشتن با مواردی است که در کسب و کار به آن ها نیاز دارید .

از طرفی باید از امکانات و ابزار های مکمل برخوردار باشد تا با نیاز های افراد و حسابداری منطبق شود و خللی در آن ایجاد نکند .

و در کل از دیگر مقیاس های قابل توجه امنیت بالا و سرعت خوب نرم افزار است .

این سیستم حسابداری باید برای استفاده کنندگان امکان ورود و خروج سریع را فراهم کند و همچنین بتواند اطلاعات و داده های دقیق را ارائه کند.

وجود امنیت در نرم افزار های حسابداری یکی از اساسی ترین مواردی است که برای کاربران دارای اهمیت است.

در زمان انتخاب نرم افزار حسابداری خوب است امنیت سرور ها را فرد فروشنده آن تامین کند تا توانایی پشتیبانی و بهتر شدن امنیت داده ها را در کسب و کار فراهم کند .

  • دلیل متفاوت بودن قیمت تمام شده نرم افزار های حسابداری چیست؟ این امکانات شامل ، سرعت ، پشتیبانی ، ظاهر خوب ، چند سطحی بودن حساب ها و … . در حقیقت نرم افزاری می تواند برند شود که بتواند هر خدماتی را به افراد ارائه دهد و از بالاترین امکانات برخوردار باشد .

بعضی از نرم افزار هایی که در حال حاضر برند شده اند ، خدمات خود را با سطح گسترده تری ارائه کرده اند و یا جزو نرم افزار های قیمت متوسط بوده اند که به مرور زمان در بین افراد محبوب شده اند ، اما تعداد زیادی از آنان به دلیل کیفیت خدماتی که ارائه کرده اند برند شده اند .

مهم ترین دلیل اختلاف قیمت نرم افزار های حسابداری مربوط به نوع برند و امکانات آنان است .

اولویت های انتخاب و خرید یک نرم افزار حسابداری چیست؟

نرم افزار حسابداری خوب و قابل اطمینان ، در موارد فنی و مدیریت عملیات مالی باید قابلیت های متناسب با کسب و کار را برای استفاده کنندگان فراهم کند ، همچنین  به مدیریت منابع جهت تولید و عرضه محصولات توجه نماید تا منابع مورد قبول را شناسایی کند.

متنوع بودن نرم افزار های حسابداری یک مزیت مثبت و کارآمد برای آن ها محسوب می شود ، که بسیاری از صاحبان کسب و کار از آن استقبال می کنند.

سادگی و اتلاف خیلی کم زمان هم به عنوان دو گزینه مهم برای نرم افزار حسابداری مطرح می شود که با توجه به حجم فعالیت ها و نوع کار تهیه و انتخاب می شود .

  • دسترسی داشتن به اطلاعات موجود در نرم افزار

داشتن امکان دسترسی به اطلاعات مالی با استفاده از نرم افزار های حسابداری بسیار ساده است ، این سیستم حسابداری کار را برای افراد ساده کرده است تا بتوانند هر زمان که نیاز دارند با ملزومات رایانه ای که در اختیار دارند به اطلاعات مالی شان    متصل شوند .

یک نرم افزار حسابداری چه وظایفی دارد؟

الف) پرداخت به موقع قبوض موسسه

اکثر نرم افزار ها امکان پرداخت قبض هایی که برای آن ها تفکیک و مشخص شده را دارند ، طبقه بندی پرداخت ها و مشخص کردن الویت های پرداخت از جمله کارهایی است که یک نرم افزار باید قابلیت انجام آن را داشته باشد . همچنین در موعد های زمانی مقرر شده لازم است تا یادآور شود که هزینه قبوض باید پرداخت شود .

ب)پرداخت کردن حقوق ماهیانه کارکنان

این نرم افزار ها با اطلاعاتی که دریافت می کنند ، قابلیت پرداخت حقوق کارکنان به صورت خودکار را دارند ، با محاسبه میزان دستمزد دریافتی هر فرد عملیات پرداخت را طی می کنند و برای هر کدام به صورت جداگانه رسید پرداختی صادرو به آنان ارسال می شود .

کاهش چشمگیر هزینه های تامین نیروی انسانی ماهر

اغلب شرکت ها در بسیاری از عملیات کاری خود نیاز به نیروی انسانی کار آمد و ماهر دارند که امروزه با رونمایی از این نرم افزار های با کیفیت به طور قابل توجهی سریع و آسان فرایند های مالی و عملیاتی انجام می شود و نیاز به نیروی انسانی که به صورت تمام وقت حضور داشته باشد کاهش یافته است .

همچنین این نرم افزار ها توانسته اند محیطی پر کاربرد را برای افراد استفاده کننده فراهم کنند تا برای همیشه از این امکانات فراوان در جهت توسعه بخشیدن کسب و کار ها استفاده شود .

دریافت اطلاعات مالی و عملیاتی در هر لحظه

با داشتن یک نرم افزار حسابداری ، تمامی محاسبات و رویداد های مالی خود را در دست اجرا قرار دهید .  این نرم افزار ها هر زمان که بخواهید اطلاعات داده شده را در اختیارتان قرار می دهند . همچنین می توانید از قابلیت مشاهده تاریخ خرید و تماس آن ها بهره مند شوید تا در زمان نیاز با آنان ارتباط برقرار کنید .

در نهایت انتخاب و خرید نرم افزار حسابداری نیازمند داشتن تجربه و اطلاعات کافی می باشد ، که اگر در انتخاب دچار اشتباه شوید مطمئناً بر روی کارتان هم تاثیر خواهد داشت ، پس از قبل در مورد آن اطلاعات کافی را کسب کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up