حسابدار رسمی کیست؟

حسابدار رسمی و خدمات آن

حسابدار رسمی

در هر شغل یا حرفه ای جدا از نوع عملکرد و فعالیتش دارای یک بخش اعظم و تخصصی نیز می باشد ، اگر یک پزشک را در نظر داشته باشیم مرحله دکتر عمومی را مرحله عادی یا معادل همان حسابدار معمولی یا یک کارمند حسابداری فرض کنیم مرحله تخصصی را میتوان به یک دکتر متخصص تشبیه کرد که صرفاً در بالاترین و مهم ترین بخش سمت خود قرار دارد که دقیقاً مانند یک حسابدار رسمی می باشد. حسابدار رسمی را می توان بالاترین سمت در حرفه و رشته حسابداری دانست که فقط افراد سخت کوش و تلاشگر و متخصص در حسابداری به آن دست خواهند یافت. در این مقاله مبنا بر این است که به توضیح حسابدار رسمی و توضیح اقدامات و وظایف و مزایای آن با یک کارمند حسابداری بپردازیم همچنین در این مطلب از سایت به این موضوع که چطور حسابدار رسمی شویم هم خواهیم پرداخت. تا پایان با ما همراه باشید.

حسابدار رسمی کیست ؟

حسابدار رسمی به حسابداری گفته می ‌شود که با شرکت کردن در آزمون جامعه حسابداران رسمی ایران و پذیرفته شدن در این آزمون، به مجموعه آنان می پیوندد. این شخص بعد از آن به عنوان حسابدار رسمی و قسم خورده ‌ی وزارت امور اقتصادی و دارایی به شمار می رود و به کار حسابرسی می پردازد در آن فعالیت می کند . مهر و امضاء حسابداران رسمی تایید شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور می باشد .

به عبارتی دیگر ، افراد حسابداری که با داشتن مدرک دانشگاهی در مدت مشخصی در حیطه حسابداری کار می کنند و فعالیت دارند ، این توانایی را دارند که در آزمون حسابداری رسمی شرکت کنند. پس از پذیرفته شدن در این آزمون مدرک مکتوب برای آن ها صادر می شود که به وسیله آن قادر هستند به حسابدار رسمی یک مجموعه تبدیل شوند. مهر و امضای این مدرک تایید شده و معتبر، مورد تایید اغلب نهادهای مهم و اصلی از جمله سازمان امور مالیاتی کشور است .

در یک شرکت یا سازمان حسابداری رسمی چه می کنند؟

مشاغل و حرفه های متعددی وجود دارند که حسابدار رسمی در یک شرکت حسابداری ملزم به انجام آن ها می باشد. در ادامه به مواردی از آن ها می پردازیم .

حسابرسی و بررسی

حسابرسی ، به عنوان یکی از مشاغل اصلی که یک حسابدار رسمی مجاز در حسابداری عمومی انجام می دهد ، حسابرسی صورت های مالی مراجعه کنندگان و صدور نظر در مورد صورت حساب ها است. معمولاً فرد حسابرس ، فرد ثالث بی طرفی است که صورت های مالی گرد آوری شده از سوی مدیریت را تحلیل، بررسی و ساماندهی می کند.  بر مبنای ممیزی حسابدار رسمی درباره صورت های مالی اظهارنظر می کند که آیا تحریف مهمی دیده شده است یا نه .

آماده سازی و خدمات مالیاتی

از پر طرفدار ترین و شناخته شده ترین مسیرهای شغلی رسمی در صنعت ، تهیه مالیات است. این شامل تهیه انواع مختلف فرم های مالیاتی برای مشتریان ، از مالیات بر دارایی تا مالیات بر درآمد است. و همچنین شامل مشاوره دادن به مراجعه کنندگان درباره معلومات و استراتژی های چگونگی ساختار دهی فعالیت های خود جهت کاهش دادن بار مالیاتی است.

هنگامی که فردی به عنوان یک حسابدار رسمی پذیرفته می شود ، دارای یک شغل پایدار است ، حقیقت این است که حسابداری رسمی یا (CPA) در اکثر موارد مورد تقاضای اشخاص بوده است. تفاوتی نمی کند که در یک اقتصاد پایین به سر ببریم یا نه. حسابداران دائماً و در اغلب موارد مورد نیاز یک شرکت یا سازمان خواهند بود چرا که برای جامعه ما مفید و ضروری هستند.

شرکت های دولتی دائماً فارغ‌التحصیلان دانشگاه و اشخاص کار کرده و با سابقه کار را برای جذب به شرکت های شان ترغیب می کنند. با اخذ مجوز، شرایط و جایگاه خود را برای کار ، بسیار واجد شرایط تر و مطلوب تر می کنید. و سرانجام شرکت ها می دانند که شما توانایی انجام چه کاری دارید و خیلی بیشتر شما را جذب خواهند کرد.

همچنین بخوانید : اصول حسابداری چیست؟

زمینه‌های فعالیت حسابداران رسمی

زمینه‌های فعالیت حسابداران رسمی

افراد حسابداری که جزء حسابداران رسمی هستند در واقع مهم ترین و اصلی ترین افرادی هستند که شرکت ها ، سازمان ها و موسسات با آن ها سر و کار دارند ، چون بر اساس نظریه سازمان امور مالیاتی کشور، در صورتی که موسسات و شرکت ها ثبت درآمد کرده اند، وظیفه دارند که از خدمات و کمک های حسابداران رسمی بهره مند شوند. این استفاده از حسابداران رسمی امکان دارد موارد مختلفی را شامل ‌شود. به عنوان مثال سازمان های بزرگ بعضی اوقات با حسابدار رسمی، برای حسابرسی داخلی همکاری می‌ کنند. در صورتی که شرکتی تصمیم بگیرد که از بانک وام دریافت کند ( تسهیلات ) ، بانک وام دهنده با استناد به مهر و امضای حسابداران رسمی در صورت ‌های مالی آن موسسه ، با پرداخت وام به متقاضی ( وام گیرنده ) موافقت خواهد کرد. و همچنین شرکت ‌های مشغول به فعالیت در حوزه پیمانکاری که تصمیم به شرکت در مناقصه های دولتی دارند ، معمولاً میبایست از حسابداران رسمی برای ارزیابی و تایید کردن صورت‌های مالی خود بهره ببرند.

آزمون حسابدار رسمی از چه مباحثی می باشد؟

برای شرکت در آزمون تخصصی حسابداران رسمی باید از این منابع ذکر شده جهت مطالعه استفاده کنید ، این منابع عبارت اند از استاندارد های حسابداری ، استاندارد های حسابرسی ، قانون مالیات های مستقیم و سایر قوانین که شامل قانون تجارت ، قانون مدنی و …می باشد.

نمره قبولی برای این سر فصل ها به طور دقیق و واضح مشخص نیست و به صورت درصد می باشد ، اشخاصی که در این آزمون پذیرفته شده اند درصد میانگین نمرات آنان بالای 60درصد بوده است. برای قبولی و تایید شدن در این چهار آزمون که به عبارتی دو سر فصل در یک روز و دو فصل دیگر در یک روز دیگر آزمون گرفته می شود شما سه سال مهلت دارید یعنی در مدت سه سال باید تمامی 4 سر فصل را قبول شوید حتی اگر یکی از این 4 مورد را تایید نشوید شما در امتحان حسابداران رسمی قبول نخواهید شد.

افرادی که از رشته حسابرسی برای آزمون حسابداری رسمی اقدام می کنند ، همان گونه که توضیح داده شد باید حدود 3 سال سابقه کار حسابرسی مورد تایید و پذیرش وزارت کار داشته باشند ، بعد از آن قادر هستند در آزمون حسابداران رسمی شرکت کنند ، اما کسانی که از رشته حسابداری برای آزمون حسابدار رسمی مراجعه و اقدام می کنند این سابقه کار باید 6 سال باشد. بعد از پذیرفته شدن در آزمون حسابداران رسمی چه حسابدار و چه حسابرس به عضویت جامعه حسابداران رسمی در می آیند اما حق امضاء ندارند. پذیرفته شدگان باید به مدت زمان 3 سال در موسسه حسابرسی به کار و فعالیت بپردازند و تا حد مشخصی صورت های مالی تایید و امضا کنند . بعد از سپری شدن سه سال و بررسی و تحلیل سوابق در شرایطی که به سقف تعداد  صورت های مالی تایید شده در یک ماه رسیده باشند ، قادر هستند موسسه حسابرسی خود را پایه گذاری و افتتاح کنند که باید متشکل از سه حسابدار رسمی باشد در غیر این صورت سمت حسابدار رسمی از وی اخذ می گردد . به عنوان مثال اگر تعداد مشخص شده برای صورت های مالی که یک حسابدار رسمی باید در طی سه سال امضاء کرده باشد 30 باشد و این فرد نتواند به این اعداد برسد سمت حسابدار رسمی برای این شخص باطل می شود .

خدمات حسابداران رسمی

حسابداران رسمی چه خدماتی ارائه می‌دهند؟

افرادی که جزء حسابداران رسمی به شمار می روند ، به صورت انفرادی به عنوان حسابداران رسمی مستقل و یا به صورت گروهی با افتتاح شرکت حسابرسی قادر هستند با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر این خصوص، خدمات تخصصی زیر را ارائه دهند:

  • انواع فعالیت های حسابرسی
  • بازرسی موارد قانونی
  • نظارت بر تصفیه
  • ارزیابی و تحلیل سهام و سهم‌الشرکه
  • مشاوره‌ی مالی
  • طراحی و اجرای سیستم های مالی
  • خدمات مالی و حسابداری و مالیاتی
  • داوری مالی
  • خدمات کارشناسی به مراجع قضایی

مهر و امضاء حسابداران رسمی مستقل و شرکت حسابرسی از منظر اعتبار، نزد قانون یکسان است و هیچ کدام بر دیگری برتری ندارند.

درآمد حسابدار رسمی چقدر است؟

میزان درآمد هر فرد حسابدار رسمی، به شرکت یا سازمان مورد نظر و محدوده ی فعالیت های حسابدار بستگی دارد. با این وجود زمانی که مدرک حسابداری رسمی را دریافت می کنید، یعنی تخصص و مهارت شما در حرفه حسابداری و کار با نرم افزار مالی مورد آزمایش قرار گرفته و تایید شده است.

بنابراین وجه دریافتی حسابدار رسمی، وجهی بیشتر از حقوق و دستمزد حسابدار مطابق قانون کار است. به همین علت دریافت مدرک حسابداری رسمی می تواند منجر به افزایش و ارتقاء درآمد و جایگاه شغلی شما باشد.

  • کلام‌ آخر

در پایان همانطور که ذکر شد جامعه حسابداران ایران از حرفه ای ترین و ماهر ترین اشخاص در رشته خود هستند که توانایی ها و قابلیت های آن ها اثبات شده و می توان مسئولیت های بزرگتری را بر عهده آن ها قرار داد.

حسابداران توانایی این را دارند که با گذراندن دوره های آموزشی و دارا بودن مدرک دانشگاهی در آزمون های حسابداری رسمی شرکت کنند، که بعد از قبولی و پذیرفته شدن در این آزمون به آن ها مدرکی ارائه می شود، که با کمک آن به حسابدار رسمی یک مجموعه تبدیل می شوند که مهر و امضای آن مدرک، مورد تایید بسیاری از نهاد ها از جمله اداره امور مالیاتی کشور است.

نرم افزار حسابداری

آپدیت جدید ویندوز 11 و بی نیازی به گذرواژه ها

ChatGPT

نسخه ی جدید ChatGPT می‌تواند مکالمه‌ی صوتی با کاربر برقرار کند

جانی آیو مدیر اسبق اپل

مدیر سابق اپل، آیفون هوش مصنوعی را میسازد

تلگرام تبدیل به سوپر اپلیکیشن میشود

رونمایی سامسونگ از گلکسی رینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up