افزونه کروم Password Chechup رمز های فاش شده را تشخیص می دهد

افزونه Password Checkup

در اوایل سال جاری، گوگل افزونه ای بررسی رمز عبور (Password Checkup) را برای مرورگر کروم خود معرفی کرد و به کاربران این امکان را فراهم می کند تا در صورتی که اطلاعات ورود به سیستم بصورت آنلاین مانند پسورد و نام کاربری به خطر افتاده باشد، این افزونه به صورت خودکار این مشکل را تشخیص می دهد به کاربران اطلاع می دهد. بر اساس تحقیقات جدید از غول فناوری نشان میدهد، فقط در اولین ماه انتشار این افزونه تنها ۱٫۵ درصد از کاربران گوگل(۳۱۶ هزار نفر) این افزونه را نصب کرده اند و پس از آن متوجه شده اند که اطلاعات لاگین آن ها در معرض خطر می باشد. اما به نظر می رسد گوگل به دنبال رفع این مشکل است.

با توجه به اینکه  میلیاردها کاربر گوگل کروم هنوز این افزونه را نصب نکرده اند و احتمال اینکه اطلاعات ورود به سیستم آن ها در معرض خطر می باشد، با توجه به آماری که بدست آمده این موضوع بسیار نگران کننده است. این افزونه به این صورت عمل می کند که اگر کاربران در صورت ورود به وب سایت با استفاده از یکی از ۴ میلیارد نام کاربری و کلمه عبوری استفاده می کنند گوگل آن را به دلیل دسترسی هکرها به این اطلاعات را نا امن می داند و کاربران را از این موضوع مطلع می سازد. در زمان بررسی  و مطابقت اطلاعات ورود به سیستم کاربر در پایگاه داده از رمزنگاری استفاده می شوند تا اطمینان حاصل شود که هیچ اطلاعاتی به صورت محلی و یا از راه دور توسط گوگل ذخیره نمی شود.

در حال حاضر، کاربرانی که مایل به استفاده از این ویژگی هستند تا از امنیت اطلاعات ورود به سیستم خود مطلع باشند نیاز به نصب این افزونه در مرورگر کروم دارند، اما  این قابلیت گوگل کروم در برخی از پلتفرم ها مانند سیستم عامل اندروید پشتیبانی نمی شود. با این حال، همانطور که بسیاری از منابع کشف کرده اند، شرکت گوگل این افزونه را مستقیما در در مرورگر کروم ادغام کرده است( در کروم نسخه اکتبر ۷۸)، این امکان را می دهد تا کاربران این قابلیت را به طور پیش فرض در دسترس داشت باشند.

کروم (Chrom) اولین مرورگری نیست که ابزاری مانند این را به خود اختصاص داده است، مشابه این نیز ویژگی را فایرفاکس به نام مانیتور (Monitor) را پیش تر در مرورگر وب موزیلا فایرفاکس و با همکاری وب سایت پایگاه داده HaveIBeenPwned  توسعه داده شده است، و اخیرا مشخص شده است که ویژگی در نسخه های آینده ی مرورگر فایرفاکس به صورت بهینه تر در دسترس کاربران قرا خواهد گرفت.

منبع techradar

Password Checkup

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up