گوگل که متعلق به آلفابت است در روز گذشته اعلام کرد که سرویس ترجمه گوگل را در سرزمین اصلی چین به دلیل «استفاده کم» تعطیل کرده است. این حرکت نشان دهنده پایان یکی از آخرین محصولات باقی مانده غول جستجوی اینترنتی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. با تعطیلی رسمی گوگل ترنسلیت، وب سایت اختصاصی این سرویس در سرزمین اصلی چین اکنون کاربران را به نسخه هنگ کنگ این سرویس هدایت می کند.
با این حال، نسخه هنگ کنگ نیز در حالت عادی در سرزمین اصلی چین قابل دسترسی نیست. گوگل در بیانیهای اعلام کرد: «به دلیل استفاده کم از Google Translate، دسترسی آن را در سرزمین اصلی چین خارج می کنیم. بر اساس گزارش وب سایت CNBC، گوگل از سالیان گذشته رابطه خوبی با دولت چین نداشته است. این غول فناوری ایالات متحده موتور جستجوی خود را در سال 2010 به دلیل سانسور شدید دولتی آنلاین از چین خارج کرد. سرویسهای دیگر آن مانند گوگل مپس و جی میل نیز توسط دولت چین مسدود شدهاند.
در نتیجه، رقبای محلی مانند موتور جستجوی بایدو تنسنت و رسانه های اجتماعی در دیگر حوزه های اینترنت چینی در مناطقی از جستجو تا ترجمه تسلط یافته اند. گوگل این روزها حضور بسیار محدودی در چین دارد. برخی از سخت افزارهای آن از جمله گوشی های هوشمند ساخت چین هستند. اما نیویورک تایمز ماه گذشته گزارش داد که گوگل بخشی از تولید گوشی های هوشمند پیکسل خود را به ویتنام منتقل کرده است.
گوگل به دنبال این است که توسعه دهندگان چینی را وادار کند تا اپلیکیشن هایی را برای سیستم عامل اندروید خود در سطح جهانی بسازند که پس از آن از طریق فروشگاه Google Play در دسترس خواهد بود، حتی اگر در چین مسدود شده باشد. در سال 2018، گوگل با موتور جستجوی خود در حال بررسی ورود مجدد به چین بود، اما در نهایت پس از واکنش شدید کارمندان و سیاستمداران، این پروژه را کنار گذاشت.
کسب و کارهای آمریکایی در میانه تنش های مداوم در حوزه فناوری بین ایالات متحده و چین گرفتار شده اند. واشنگتن همچنان از دسترسی بالقوه چین به فناوری های حساس در زمینه هایی مانند هوش مصنوعی و نیمه هادی ها نگران است. در ماه اوت، تراشهساز آمریکایی انویدیا فاش کرد که واشنگتن فروش قطعات خاص این شرکت را به چین محدود خواهد کرد.
منبع cnbc